JULEKONSERT 2016

For 40. gang på rad arrangerer Mannskoret Klang sin tradisjonelle julekonsert i Lillehammer Kirke 2. søndag i advent (søndag 04.12. kl 2000). Sett av et par timer denne kvelden og avlegg et besøk i Lillehammer Kirke.  Les mer om konserten i vedlegget under.

docx161124_Juleplakat_Klang.docx

Tor Jonsson på Nansenskolen

«Du eig ikkje lykka einsleg»

Tor Jonsson i ord og toner

Onsdag 9. november vert det halde eit arrangement på Nansenskolen i samband med 100-årsmarkeringa for Tor Jonsson.

Arrangementet er eit samarbeid mellom Mannskoret Klang på Lillehammer med sin dirigent Dag Leonardsen, Nansenskolen og Tor Jonsson-laget

Inge Eidsvåg skal halde foredrag og legg inn korsang, opplesing, visesong og instrumental musikk gjennom tala si.

Ved sida av mannskoret Klang vil vi møta Den norske mannsoktett, ein songkvartett frå Høgskulen på Lillehammer, visesongaren Bjarne Øvrelid og ulike innslag frå songarane i Klang. Heile arrangementet er tenkt å ta ein og ein halv time.

Advent og jul 2015

20151206- IIL8231

Klangs tradisjonelle førjulskonsert ble som vanlig arrangert 2. søndag i advent (06.12.15). Dette var 39. gang koret inviterte sine trofaste tilhengere til en hyggelig adventsstund. Omlag 160 personer hadde funnet vegen til Lillehammer kirke denne kvelden. Konserten var et samarbeidsprosjekt mellom Mannskoret Klang og Toneheim jentekor. I tillegg deltok Roger Aandreassen med virtuost orgelspill, både som tonefølge til enkelte av sangene og med egne solonummer. 

Julekonsert 2015

Den tradisjonelle førejulskonserten til Mannskoret Klang finner som vanlig sted i Lillehammer Kirke 2. søndag i advent (søndag 06.12.15 kl 1900). Sett av et par timer denne kvelden og avlegg et besøk i Lillehammer Kirke.  Les mer om konserten i vedlegget under.

151130_ADVENT_OG_JUL_2015.pdf

Lydfiler fra Julekonserten 2014

Andre søndag i advent (07.12.2014) ble Klang sin tadisjonelle julekonnsert i Lillehammer Kirke arrangert. Som i fjor hadde vi et meget vellykket samarbeide med jentekoret fra Toneheim Folekhøgskole, et kor med 40 jenter under ledelse av sin dyktige dirigent Heidi Granlund. I tillegg sørget Tim Collins for solid tonefølge og noen solonummer på orgel.

Kirken var fullsatt og publikum syntes å trives godt under konserten. Selv er vi godt tilfreds med resultatet og gleder oss allerede til neste års konsert.

Nedenfor har vi lagt ut link til programmet samt lydfiler som gjør det mulig å få et gjenhør av konserten. 

141207_ADVENT_OG_JUL_2014_program.pdf

mp31.mp3  Tenn lys

mp32.mp3   Julemotett

mp33.mp3   Gled deg du jord

mp34.mp3    Amazing grace

mp35.mp3    Jul, jul, strålande jul

mp36.mp3    Det lyser i stille grender

mp37.mp3    Ave Verum

mp38.mp3    Folkefrelsar, til oss kom (orgel)

mp39.mp3    Pie Jesus

mp310.mp3   Balulalow

mp311.mp3   Upp gledjest, gledjest no

mp312.mp3   Carol of the bells

mp313.mp3   Gaelic blessing

mp314.mp3   Det strålar en stjerna

mp315.mp3   Panis Angelicus

mp316.mp3   Adams julsång

mp317.mp3   Himmel på jord

mp318.mp3    Deilig er jorden

 

Advent og jul 2014

141119 Julebilde lys

Mannskoret Klang vil også i år samarbeide med Toneheim folkehøgskole v/Heidi Granlund om julekonserten i Lillehammer kirke. Tim Collins vil som tidligere medvirke ved orgelet.

Konserten arrangeres som vanlig 2. søndag i advent, dvs

søndag den 7. desember  2014 kl 1900.

 Billettprisen er kr. 200. Billetter selges ved inngangen og på Husfliden. Vennligst ha kontanter klar. Det er ingen kortleser tilgjengelig for å betjene billettselg hverken ved inngangen eller på Husfliden.

141119 alle m dag 1 2

Grunnlovsjubileet - en suksess

Konnserten som Mannskoret Klang holdt  i Kulturhuset Banken den 16.05.2014 ble en stor suksess. Festsalen var fullsatt under første forestiling. De som ikke fikk plass under denne forestillingen kunne få med seg opplevelsen under forestilling nr. 2. Her var det også godt besøk av et entusiastisk publikum.

Både publikum, presse og aktører var meget godt tilfreds med resultatet. Pressens dom kan leses under "Presseklipp" ved å klikke på denne lenken i venstremargen. Her vil du finne Lillehammer Byavis sin omtale som konkluderte med terningkast seks for forestillingen.

Selve prgrammet kan du lese ved å klikke på lenken under. 

 140516 program Grunnlovsjubileum.pdf 

FOR NORGE, KJÆMPERS FØDELAND

 

FOR NORGE, KJÆMPERS FØDELAND.

KLANGs  grunnlovsjubileumsprogram på plass.

Et forsterket mannskor med sangere fra Den norske Mannsoktett og Mjøsikale hadde en første gjennomgang 7. og 8.mars. Regissøren Morten Jostad og dirigenten Dag Leonardsen har kommet til at sanger til konserten avsluttes ved 1905, altså vil repertoaret få innhold som spenner fra Det Norske Selskab i København via 1814 og fram til unionsoppløsningen. Tyngden i konserten vil være de nasjonalromantiske og patriotiske sangene gjennom 1800tallet.

Konsertens tittel er hentet fra åpningsordene  i  Johan Nordahl Bruns ”Norges Skaal” , ofte kalt  vår første nasjonalsang, og som ble skrevet som drikkevise til Det Norske Selskab i 1771.

Det er satt opp 2 konserter i Kulturhuset ”Banken”, Lillehammer,fredag16. mai:

                                  Kl 1900  og kl 2130.

Det er planlagt forhåndssalg av billetter. Billetten vil koste kr 200.-

Konserten tar sikte på å belyse mannskorsangens betydning for vår bygging av vår norske identitet.

Julekonsert 2013 ble en suksess

Advent og Jul i Lillehammer kirke ble en stor suksess for Mannskoret Klang og ungdommene fra Toneheim folekhøgskole. Publikumsframmøtet var noe mindre enn tidligere år med 187 betalende. Det må imidelrtid sies å være ganske bra, tatt i betrakning den enorme konkurranse om publikums oppmerksomhet som gjør seg gjeldende i disse tider. Applaus og tilbakemelding fra publikum var overveldende og ikke minst er vi godt tilfreds med "pressens dom".

Vi gjengir referatet fra GD sin anmelder i sin helhet: 

"Den eneste julekonserten du trenger

Mannskoret Klangs julekonsert 2013

Det drar seg mot jul. Kjente artister står i kø. Fikk du med deg Klangs julekonsert søndag, er det ikke så farlig om du ikke får tid til stjernene.

Egentlig var det rått parti. Ni folkehøyskoleelever fra Toneheim ved Hamar, unge, sjarmerende og skolerte sangere på høyt nivå, mot et mannskor der medlemmene tilhører bestefarsgenerasjonen.

Men det var heldigvis ingen konkurranse vi overvar i Lillehammer kirke søndag kveld. Dessuten makter også Klang å imponere og begeistre. 

Dirigent Dag Leonardsen ønsket velkommen med å love de gamle, kjente og kjære sangene, og nesten advarte mot at det også kom  noe aldeles nytt.

De nye tonene fra Klang var én sang. En gospel med Aksel Mohn på flygel og Emanuel Manolov som solist. Leonardsen ba publikum om tilbakemelding. Her kommer den: Et høydepunkt. Kjør videre på nye spor, gutter!

Når ungdommene var på farten, sto høydepunktene i kø. 
mannskoret klang julkekonsert 2013 2Med flotte, klokkeklare stemmer mestret de sangteknisk vanskelige arrangementer med en naturlig, enkel og sjarmerende eleganse. Ren nytelse. Også folkehøyskoleelevenes musikalsk leder,  Heidi Granlund fra Lillehammer, som selv tok solistrollen flere ganger, imponerte stort.

Det var den 37. julekon-serten med Klang på like mange år vi overvar i Lille-hammer kirke søndag. De kan stoffet utenat nå, de fleste. Det løfter konserten. Når de drar i gang alle mann, samtidig som Tim Collins tråkker til på orgelet og ungdommene fra Toneheim topper det hele. Da er det greit å være i kirken. Du trenger ikke flere julekonserter enn denne."

 

 Opplevd av Jon Bernt Høigård (gd)

Foto Jon Bernt Høigård (gd) 

 

 

 

 

 

 

Advent og Jul 2013

Advent og Jul ble iflg. tradisjonene arrangert i  Lillehammer Kirke den 08.12.2013 (2. søndag i advent). Mannskoret Klang sto som arrangør for 37. år på rad. I år som i fjor ble konserten gjennomført i samarbeide med vokalgrupper fra Toneheim Folkehøgskole under sin leder Heide Granlund og Tim Collins (orgel). I vedlegget under finner du programmet for konserten.

131210_Advent_og_Jul_program.pdf