Advent og jul 2015

Klangs tradisjonelle førjulskonsert ble som vanlig arrangert 2. søndag i advent (06.12.15). Dette var 39. gang koret inviterte sine trofaste tilhengere til en hyggelig adventsstund. Omlag 160 personer hadde funnet vegen til Lillehammer kirke denne kvelden. Konserten var et samarbeidsprosjekt mellom Mannskoret Klang og Toneheim jentekor. I tillegg deltok Roger Aandreassen med virtuost orgelspill, både som tonefølge til enkelte av sangene og med egne solonummer. 

Det ble en mektig og variert forestilling der publikum syntes å trives godt.

Konserten ble innledet med at Nico Fonseca fra Argentina fremførte «Gled deg du jord» som solonummer på argentinsk. 

Dirigent, Dag Leonardsen, kan mer enn å dirigere. I tillegg til et utall andre instrumenter trakterer han sin trombone med stor innlevelse og musikalitet. Han lot publikum nyte tonene fra sitt instrument i flere av numrene i programmet.  

Jentekoret hadde en egen avdeling som gjorde meget sterkt inntrykk. Under ledelse av sin dyktige dirigent, Heidi Granlund, fremførte de flere nummer av meget høy klasse. Her var det sangglede og formidlingsevne som både publikum og gamlegutta fra Klang satte stor pris på. 

Mali Wessel og Helle Haug sørget for solistoppgaven i «Long december night». 

Klang gjennomførte på sin side en egen avdeling med noen av sine tradisjonelle julesanger.  

I denne avdelingen fremførte Klang bl.a.»Walk in the light», et relativt nytt nummer som etter hvert har blitt et varemerke for koret. Emanuel Manolov sørget for solistoppgaven, mens Aksel Mohn satt bak flygelt.  

Roger Andreassen leverte flere solonummer på orgel. Her i dyp konsentrasjon under fremføring av en variant av «Deilig er jorden» 

Mot slutten gikk korene sammen og fremførte bl.a. «En stjerne skinner i natt». Solister i dette nummeret var Ingvill Siegel og Jon Rustad. 

Som vanlig sto også i år «Adams julsång» på programmet. Øyvind Ottesen fra Toneheim var solist og gjorde meget sterkt inntrykk med sin tolkning av sangen.

Til slutt inviterte alle sangere og musikere publikum til allsang med «Deilig er jorden».

Da var det like før taket løftet seg i Lillehammer kirke.  

Og helt til slutt delte Jon ut blomster både til aktører og publikum. 

Mannskoret Klang takker Øystein Nordås for fotografering og velvillig utlån av foto.

Hele programmet fra konserten kan du lese ved å klikke på lenken under

ADVENT OG JUL 2015 program