Julekonsert 2013 ble en suksess

Advent og Jul i Lillehammer kirke ble en stor suksess for Mannskoret Klang og ungdommene fra Toneheim folekhøgskole. Publikumsframmøtet var noe mindre enn tidligere år med 187 betalende. Det må imidelrtid sies å være ganske bra, tatt i betrakning den enorme konkurranse om publikums oppmerksomhet som gjør seg gjeldende i disse tider. Applaus og tilbakemelding fra publikum var overveldende og ikke minst er vi godt tilfreds med «pressens dom».

Vi gjengir referatet fra GD sin anmelder i sin helhet:

 

«Den eneste julekonserten du trenger

 

Det drar seg mot jul. Kjente artister står i kø. Fikk du med deg Klangs julekonsert søndag, er det ikke så farlig om du ikke får tid til stjernene.

Egentlig var det rått parti. Ni folkehøyskoleelever fra Toneheim ved Hamar, unge, sjarmerende og skolerte sangere på høyt nivå, mot et mannskor der medlemmene tilhører bestefarsgenerasjonen.

Men det var heldigvis ingen konkurranse vi overvar i Lillehammer kirke søndag kveld. Dessuten makter også Klang å imponere og begeistre. 

Dirigent Dag Leonardsen ønsket velkommen med å love de gamle, kjente og kjære sangene, og nesten advarte mot at det også kom  noe aldeles nytt.

De nye tonene fra Klang var én sang. En gospel med Aksel Mohn på flygel og Emanuel Manolov som solist. Leonardsen ba publikum om tilbakemelding. Her kommer den: Et høydepunkt. Kjør videre på nye spor, gutter!

Når ungdommene var på farten, sto høydepunktene i kø. 

Med flotte, klokkeklare stemmer mestret de sangteknisk vanskelige arrangementer med en naturlig, enkel og sjarmerende eleganse. Ren nytelse. Også folkehøyskoleelevenes musikalsk leder,  Heidi Granlund fra Lillehammer, som selv tok solistrollen flere ganger, imponerte stort.

Det var den 37. julekonserten med Klang på like mange år vi overvar i Lille-hammer kirke søndag. De kan stoffet utenat nå, de fleste. Det løfter konserten. Når de drar i gang alle mann, samtidig som Tim Collins tråkker til på orgelet og ungdommene fra Toneheim topper det hele. Da er det greit å være i kirken. Du trenger ikke flere julekonserter enn denne.»

 

 Opplevd av Jon Bernt Høigård (gd)

Foto Jon Bernt Høigård (gd)