Julekonserten 2023 – en minnerik forestilling

KLANGS 46. JULEKONSERT

«Advent og Jul» – det er en konsert mange venter på, så også i år. 203 forventningsfulle tilhørere hadde betalt sin billett for å høre på oss søndag 10. desember, det skulle ikke forundre om noen av dem har vært tilstede på (nesten) alle konsertene.

Den store snakkisen i år, både før og etter konserten, var DEFROST YOUTH CHOIR – ungdomskoret fra Hedemarken som har vunnet priser i inn- og utland. Med sin dyktige dirigent Thomas Caplin ga de oss full valuta for pengene.

De unge sangerne fremførte et svært variert repertoar hvor de fikk vist sine ferdigheter til gangs. Avslutningsnummeret deres, «Nå er det like før» av Alf Prøysen (melodi av Caplin), ble fremført med mye humør, noe publikum – inkludert oss klangere – satte stor og lattermild pris på.

Defrost deltok også på flere av våre egne nummer, og vi syntes det var moro å få blandet våre «gamle røster» med de svært ungdommelige gutte- og jentestemmene.

Flere av klangerne opptrådte som solister, så vi fikk vist frem at koret har et rikt repertoar å by på.
Solistene var Trygve-Olaf Lindvig i innmarsjnummeret «Tenn lys»,  Ivar Tomren og Otto Lauvålien i «Julekveld»,  Emanuel Manolov i «Walk in the light», og Jørund Halvorsen i «Nordnorsk julesalme» med tonefølge av Aksel Mohn og Jan Andresen.

Jan, Reidar Stangenes og vår dirigent Dag Leonardsen bidro også med musikalske innslag. For ikke å snakke om Roger Andreassen, som også i år var organist og pianist.

På vegen ut var det bare godord å høre fra publikum, og de vet hva de snakker om, de fleste av dem har jo opplevd Klangs julekonsert mange ganger. De fikk også selv være med på flere allsanger, med «Deilig er jorden» som en fast konsertavslutning.