Julekonserten i 2022 ble en suksess.

Mannskoret Klangs julekonsert i Lillehammer kirke 4 desember 2022

Tradisjonen tro gikk konserten av stabelen med nesten fullsatt kirke. Etter en instrumental åpning av Roger Andreassen, orgel, og Dag Leonardsen, flygelhorn, gikk klangerne og sangerne fra Bare Damer opp midtgangen og tok oppstilling foran publikum. Dermed kunne begge korene stemme i et vakkert repertoar sammen.

Flere allsangnummere var det plass til, og instrumentalinnslag ved nevnte Roger og Dag, noen ganger supplert av Aksel Mohn og Reidar Stangenes, som også hadde et solonummer. Ivar Tomren og Otto Viken Lauvålien fra Klang samt Gunn-Inger Bjørke fra Bare Damer bidro også med soloinnslag.

Foto: Øystein Nordås

Klang hadde en sekvens med gospelpreget sang og musikk i tillegg til mer tradisjonelle julesanger, Bare Damer en egen sekvens med akkompagnement av Roger på piano.

Konsertens høydepunkt var etter applausen å dømme Panis Angelicus og Julemotett, der to elever ved Create – Lea Cecilie Svelle og Zoe-Loes Barree – sang solopartiene meget vakkert, og sammen med Klang skapte en god og harmonisk stemning i kirkelokalet. Dette sammen med den avsluttende allsangen Deilig er jorden ga publikum og sangere en stemningsfull begynnelse på adventstiden.

En lang øvingsperiode ble avsluttet med en vakker fremføring av mannlige og kvinnelige sangere i fellesskap.